Thalloderma Shop
12/21/16 18:14
(http://www.klassa.bg/)

Активно ще се работи за визията на София до 2050 г.


Как ще се развива българската столица през следващите близо три десетилетия. Върху това активно ще работи през 2017 г. Направление „Архитектура и градоустройство” (НАГ). Причината да се работи усилено върху визията на София е, че „това ще е гръбнакът на промяната на общия устройствен план на града”, каза главният архитект на столицата Здравко Здравков, по време на представяне на бюджета на структурата за следващата година.

 

Един от проблемите на София са старите сгради. Постройките, които подлежат на събаряне са от гаражи до двуетажни къщи или блокове. Средствата предвидени в бюджета на НАГ за тяхното премахване са 700 000 лв.

 

Сред основните проблеми на София е пренасищането му с автомобили. Средно на човек трябва да има по 60 коли. Така е планиран градът. Техният брой на глава от населението обаче е драстично по-висок – 600. Именно поради тази причина трябва да се работи за развитие на велосипедната мрежа и тази на масовия градски транспорт.

 

Пилотно ще бъде направено 3D визуализация на бул. „Тодор Александров”. В ход е програмата за премахване на преместваемите съоръжения в София, като 72 рекламни елемента са премахнати. Предстои демонтирането на телефонните кабини „Булфон”, каза главният архитект на София.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване