Thalloderma Shop
12/22/16 06:50
(http://www.klassa.bg/)

Германската полиция планира спецоперация в Северен Рейн Вестфалия

 Германската полиция се готви да започне операция в провинция Северен Рейн-Вестфалия, свързана с нападението срещу коледния базар в Берлин, предадоха ДПА и ТАСС, като се позоваха на местни медии и източници от службите за сигурност.
В медиите се появиха информации, че полицията издирва заподозрян тунизиец, чиито имиграционни документи били открити в камиона, с който беше извършено нападението.
Ежедневникът "Алгемайне цайтунг" съобщи, че 21-годишният кандидат за убежище е известен на властите с три различни имена.
По информация на "Зюддойче цайтунг" той е пристигнал в Европа през 2012 г. Отначало е живял в Италия, а през 2015 г. е отишъл в Германия, където през април тази година е получил статут на бежанец. Оттогава е регистриран в Северен Рейн-Вестфалия, където поддържал връзки с местни ислямисти.
Според телевизионния канал Ен Те Фау заподозреният за нападението тунизиец може да е свързан с ислямистки организации.
Негова снимка беше публикувана в медиите. Очаква се скоро полицията официално да го обяви за издирване.
В. "Билд", който се позова на източници от правоохранителните органи, съобщи, че предполагаемият терорист е известен на полицията - той е бил заподозрян за нанасяне на телесни повреди, но е бил освободен заради недостатъчно улики.
Органите на реда в Берлин заявиха, че са получили над 500 сигнала за извършеното в понеделник нападение срещу коледния базар.
Малко след него властите задържаха 23-годишен пакистански кандидат за убежище въз основа на описание на свидетел, но по-късно го освободиха, след като не бяха открити доказателства, свързващи го с престъплението.
Медийната компания Ер Бе Бе съобщи днес, че през изминалата нощ е бил задържан друг заподозрян, който после е бил пуснат на свобода заради недостатъчно доказателства.
Представител на правоохранителните органи каза, че разследването е съсредоточено върху ДНК и други следи от местопрестъплението, проучване на джипиес данните на камиона и материали, открити в иззети на мястото мобилни телефони.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване