Thalloderma Shop
12/22/16 06:55
(http://www.klassa.bg/)

За Тръмп Русия вече не е заплаха за САЩ

 ОБАМА ЗВЪНЯЛ НА ПУТИН ПО ЧЕРВЕНИЯ ТЕЛЕФОН
 
Русия не фигурира в списъка на главните заплахи за САЩ, съобщи „Форийн полиси“, което се позовава на аналитичен документ на Министерството на отбраната, попаднал в журналисти. Като приоритет на бъдещата администрация се посочва борбата с групировката „Ислямска държава“, разработка на нова концепция за кибербезопасността и необходимостта от съкращаване на бюджетния дефицит. В списъка със заплахи няма нито едно споменаване за Русия, пише изданието.
Същевременно стана ясно, че настоящият президент на САЩ Барак Обама се е обадил на руския си колега Владимир Путин в края на октомври по т. нар. червен телефон - директната връзка между Вашингтон и Москва, за да предупреди руските власти да не се намесват в изборите за президент в САЩ. Червеният телефон е установен след атентатите на 11 септември и се използва предимно в извънредни случаи.
Тръмп отново коментира атентатите в Берлин и в Турция. "Групировката "Ислямска държава" и други ислямистки терористи атакуват постоянно християните в техните общности и на местата им за богослужение в рамките на своя глобален джихад", заяви Тръмп.

С това той се разграничи рязко от начина, по който реагират повечето западни ръководители по отношение на бруталния екстремизъм, но остана верен на курса от предизборната си кампания. Бъдещият американски президент използва същата риторика, за да осъди убийството в понеделник на руския посланик в Турция от "радикален ислямски терорист".

Според Тръмп и съветниците екстремизмът може да бъде разгромен само ако бъде припознат като издънка на исляма.

Съветникът му по националната сигурност, бившият генерал Майкъл Флин, каза през август, че ислямът не е религия, а "политическа идеология". "Те ни обявиха война, а нашето правителство не ни позволява да говорим за този враг", заяви той тогава.
"Това е ислямизмът", каза Флин за тази заплаха. "Това е скрито раково образувание в тялото на 1,7 милиарда души на тази планета и то трябва да бъда отстранено", добави той.
Стив Банън, много близък на милиардера и негов бъдещ съветник по стратегическо управление, въплъщава националистически възгледи, каквито стоят в основата на най-твърдата крайна десница. Банън беше шеф на информационния сайт "Брайтбарт", смятан за платформа на "дясната алтернатива" (движение, свързвано с националистическите идеи и подкрепящо тезата за превъзходството на "бялата раса").
През 2014 г. Стив Банън участва чрез видеовръзка в консервативна конференция във Ватикана, на която приветства "просветения капитализъм в юдейско-християнския Запад".
"Участваме в откровена война срещу ислямския джихадистки фашизъм. Тази война, според мен, образува метастази много по-бързо, отколкото правителствата са в състояние да овладеят", заявил той според превода, публикуван в сайта "Бъзфийд нюз".

Същевременно Тръмп зае първото място в класацията на най-видните или влиятелни личности на 2016 г. на журналистите на АФП. Той е следван от Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване