Thalloderma Shop
12/22/16 17:41
(http://www.klassa.bg/)

Лихва по ипотечен кредит 1.77%

 Публикувано във факти.бг:

Първата асоциация при споменаването на думите „Чехия” и „ипотечен кредит” е изключително ниска лихва по този вид банков заем. През ноември цената на кредита падна до 1.77%. Лихвите по този вид заеми бавно спадаха през цялата текуща година. Анализатори обаче прогнозират, че ноември ще стане последният месец с рекордно нисък показател. Причината е, че през декември в сила влезе ново финансово законодателство, което дава възможност за предсрочно погасяване на ипотеката и това ще повиши риска за банката.

 

Ето защо през ноември – последният месец преди да влязат в сила промените, чешките банки са се старали да привлекат колкото се може повече нови клиенти и в резултат са дадени 12 324 заема на обща стойност 879.4 млн. EUR.

 

Очаква се средите стойности на лихвите по ипотечни заеми да преустановят понижението си през декември, като се има предвид, че във връзка със законовите промени все повече от търговските банки започнаха да повишават лихвените проценти по този вид кредити. Очакванията са средната лихва да се повиши до 2% през декември – ниво, което беше преди около година.

 

Милена Богданова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване