Thalloderma Shop
12/23/16 05:40
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Светът не е бил така опасен от Втората световна

 "Толкова опасен свят не е имало от Втората световна война. Ние в момента сме във война и тя ще става по-свирепа. Има хиляди, милиони съдби, които искат отмъщение и мъст." Това предупреди премиерът в оставка Бойко Борисов в интервю за спортното предаване „Гонг“ по „Дарик“ радио. Според него светът е станал много личен, като дори емоционалното състояние на някой лидер като Владимир Путин или Ангела Меркел влияе върху отношенията между страните. „Трудно ще е за света през следващите месеци, защото западната пропаганда действа по един начин, а на Изток действа другата пропаганда – разрушенията, убитите, болниците от съюзническите войски и Русия. Светът е толкова много окървавен, толкова хора са загинали. Помислете за семействата, на които ракетите – без значение американска, руска или турска – са убили някого. Аз преди 2 години им начертах картата и как да се спасим, а те ми казаха, че не съм хуманен човек. Трябва първо да си помислим за нас, за Европа, за континента... Колко пъти им се молих, а сега – ще направим това, което каза Бойко. Направете го, ама е след дъжд качулка”, коментира Борисов. Той предупреди и каква грешка могат да направят европейските страни в момента. Сега казвам – не разваляйте отношенията с Турция. На австрийци, шведи и датчани им е лесно – далече са. Ама Балканите? Само за мир трябва да се молим”, подчерта още Борисов.

По думите му обаче по Коледа и Нова година не трябва да се плашат хората и заяви, че ще се моли за мъдрост в света през следващата година. „Аз натрупах опит, защото да си премиер не е лесна задача, това си е занаят. Като се замисля, най-дълго съм работил като премиер“, направи собствена равносметка Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване