Thalloderma Shop
12/23/16 06:13
(http://www.klassa.bg/)

Скандал! Оризов барон загради Райския залив в Созопол, ще вдига комплекс с три къщи

 Оризовият барон Светлозар Лолов е заградил Райския залив в Созопол, съобщава "Флагман". Старият път към рибарския далян и плажа е отцепен с бетонна ограда и към този момент единствения вход е от имението на Светлозар Лолов, което обаче е строго охранявано. От пристана инфраструктурата също е разкопана, за да се прокара и там оградата, установи тази сутрин наш репортер, който направи оглед на място.
„Тук сме от седмица, но всеки ден се променят правилата. Днес трябва да издигнем оградата откъм пътя“, казаха работниците, които твърдят, че са служители на голяма строителна фирма и не знаят кой е възложителят. Виждали обаче мъж от голямата хасиенда, която се намира в съседство, да слизат и оглежда строителните дейности.

По информация на Флагман.бг в района предстои да се изградят три двуетажни къщи с прилежаща инфраструктура. Входът за тях ще се намира точно до имението на Светлозар Лолов, а на мястото на пътя ще бъде вдигната висока ограда, за да спре любопитни погледи и неканени гости. По този начин обаче ще отцепи и рибарския далян и плажната ивица и това ще се превърне в частен плаж.

Точно това е проблемът, категорични са юристи. Възпрепятстван е пешеходният достъп до плажа, а това по закон е забранено. Няма алтернативно трасе, тъй като целият залив е недостъпен и това бе единствения възможен път.

Юристи, работещи на граждански начела, вече са подготвили жалба, която ще внесат пред Областния управител Вълчо Чолаков, Министерството на туризма и всички отговорни институции.

През 2010 година Светлозар Лолов отново спря достъпа до плажа, но тогавашният областен управител Константин Гребенаров разпореди незабавна проверка, след която загражденията бяха премахнати.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване