Thalloderma Shop
12/24/16 07:18
(http://www.klassa.bg/)

Копаят за още 5 станции на метрото през февруари

 През февруари ще започне строителството на още 5 спирки от третия лъч на метрото- тази бул. „Владимир Вазов” и четирите до „Горна Баня”. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Първо ще се започне станцията на бул. „Владимир Вазов”, там ще се копае в участъка между улиците „Черковна” и „Тодорини кукли”. Заради строителството тролеите е трафика ще се движат само по едното платно. Затова най-напред ще започне преместването на тролейбусната мрежа, обясни Фандъкова.

От февруари започва и подготовката за изграждането на четирите метростанции от "Овча купел" до "Горна баня", а два месеца след това ще и копаенето. На последната станция там пък ще се направи и малка ж.п гара , за да могат перничани да не кръстосват целия град. Освен това ще има и буферен паркинг.

През 2018 г пък трябва да се пусне и новата естакада на бул. „Цар Борис III” и „Гоце Делчев”. Идеята е да се облекчи натовареният трафик около пазара „Красно село”. Така колите, които се движат по „Гоце Делчев” и „Житница”, ще минават под „Цар Борис III” без светофар. Надземното строителство при бул. „Патриарх Евтимий” трябва да приключи през май, а отгоре ще се положи чисто нов асфалт. На този етап строителството на естакадата на булевардите „Гешов” и „България” се замразява за неопределено време, защото изграждането й заедно с метрото е невъзможно, а през 2018г. България ще е председател на ЕС. Постъпихме отговорно, защото блокирането на бул. „България” ще означава и блокиране на София, обясни още кметицата.

Цялата трета отсечка, която ще е дълга 12 км и има 12 станции ще е готова през август 2019г. По нея ще се движат и нови влакчета, които ще могат да се движат и автоматично и ще започнат да пристигат от средата на 2018г. Освен това по третата линия на метрото ще има и стъклени стени, които ще са с височина 1,5 м и ще се отварят, когато влакът е пристигнал.

Освен това през следващата година ще започне строителството на 5 детски градини . От 2006 г. до сега Столична община е инвестирала над 25 милиона лева за енергийна ефективност на сгради и общинска собственост. Над 95% от общинските сгради вече са с частични мерки за повишаване на енергийната ефективност, а над 100 сгради са с цялостни мерки за енергийна ефективност. От тях 76 сгради са училища и детски градини и са с цялостни мерки за енергийна ефективност. В някои училища в столицата пък са внедрени и системи за ВЕИ“, съобщи Фандъкова.

Догодина ще се ремонтират и ул. „Граф Игнатиев” и бул. „Дондуков”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване