Thalloderma Shop
12/24/16 17:23
(http://www.klassa.bg/)

Марин льо Пен поиска Франция да напусне евроатлантическата общност

 Марин льо Пен, водачът на френската националистическа партия „Национален фронт“, която ще се кандидатира за президент на Франция в предстоящите избори през 2017 г., заяви, че страната й трябва да излезе от Европейския съюз, НАТО и еврозоната, предава онлайн изданието „Газета.ру“, позовавайки се на гръцки вестник.
„Фрекзит ще бъде част от моята политика“, заявява льо Пен. Тя разкритикува единната европейска валута, определяйки я като инструмент за шантаж. „Където има евро, там нараснаха цените, данъците и безработицата, намаляха работните заплати и пенсиите, и гражданите станаха по-бедни“, смята льо Пен. И призовава Португалия, Италия, Испания, Ирландия, Гърция и Кипър също да напуснат еврозоната.
За НАТО френският политик заявява, че организацията е изгубила своя смисъл. „Тя беше създадена, когато съществуваше опасност от Варшавския договор и експанзия на комунистическия Съветски съюз. СССР вече го няма, както го няма и Варшавския договор. Вашингтон подкрепя съществуването на НАТО, за да обслужва своите цели в Европа“, обяснява Марин Льо Пен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване