Thalloderma Shop
12/24/16 17:30
(http://www.klassa.bg/)

Патриарх Неофит ще отслужи празнично богослужение за Бъдни вечер

 За Бъдни вечер патриарх Неофит ще отслужи в катедралата "Св. Александър Невски" празнична вечерня и утреня в съслужение с архиереи и столично свещенство.

Празничното богослужение започва в 18 часа.

Патриарх Неофит отправи традиционното си приветствие към българите за настъпващите Рождественски и Новогодишни празници.

"Скъпи сънародници, най-сърдечно Ви поздравявам със светлия празник Рождество Христово, който изпълва сърцата ни с радост и надежди и Ви честитя настъпващата Нова 2017 година! Свещеното Писание свидетелства, че "Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него" (1Ин. 4:6)", казва в приветствието си към българите Негово светейшество.

Патриарх Неофит пожелава да се постараем Христовата безусловна и никога неотпадаща любов да се възцари в сърцата ни и тя да ни ръководи във всички наши дела и решения.

 

Така ще въздадем Богу хвала за всичките Му благодеяния и милости към нас, с дръзновение ще се надяваме на благодатната Му помощ във всичките ни добри начинания и в дни на изпитания. Нека му подражаваме в Неговото саможертвено човеколюбие и правим добро на хората, като ги утешаваме, укрепяваме и им помагаме според силите си, призовава българите патриарх Неофит.

Приветствието на Негово светейшество завършва с пожеланието: "Родилият се във Витлеем Христос да изпрати на всеки щастие, мир и благоденствие! Честито Рождество Христово".

Вечерното богослужение се извършва в храмовете, но празникът се посреща и в домовете на миряните. В българските традиции този ден е свързан със семейството и с почитане на християнските ценности и традиции в дома. Духовното преживяване на радостта от празника е свързано с личната вяра и любовта към ближните.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване