Thalloderma Shop
12/26/16 08:13
(http://www.klassa.bg/)

Джулиан Асандж изрази предпазлива надежда за бъдещото управление на Тръмп

 Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж изрази предпазлива надежда, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп може да донесе промяна, съобщава британският вестник Guardian. Все пак Асандж посочва, че има възможност промяната да е както положителна, така и отрицателна.

Австралиецът, чийто проект WikiLeaks публикува редица секретни документи на американското, е търсен от властите във Вашингтон, които искат да му повдигнат обвинения за заговор срещу държавата. Той се укрива в посолството на Еквадор в Лондон.

Асандж казва, че е със смесени чувства за резултата от президентските избори в САЩ. Основателят на WikiLeaks обаче остро критикува Хилари Клинтън, а оценката му за Тръмп е по-скоро разнопосочна. „Победа за Хилари Клинтън щеше да представлява консолидиране на съществуващата управляваща класа в САЩ“, казва Асандж пред италианския вестник „Република“.

Доналд Тръмп не е вътрешен човек във Вашингтон, окръг Колумбия, той е част от заможния управляващ елит в САЩ и събира около себе си спектър то богати хора и особени личности“, посочва още той. „Те сами по себе си не формират съществуваща структура, така че е по-скоро слаба структура, която дестабилизира вече съществуващата централна мрежа на властта в окръг Колумбия“, допълва Асандж. По думите му тази структура ще се развие бързо, но това, че в момента е хлабава, означава, че има възможности за промяна в САЩ – промяна към по-лошо и по-добро.

Guardian припомня, че преди вота на 8 ноември WikiLeaks публикува серия имейли, свързани с Демократическата партия в САЩ и кампанията на Клинтън. Разкритията навредиха на Клинтън, а разузнаването в САЩ смятат, че имейлите са били хакнати от Русия и са били предоставени на WikiLeaks, за да се подпомогне кампанията на Тръмп. Асандж неколкократно отказа да разкрие източника си.

По статията работи: Радина Колева

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване