Thalloderma Shop
12/27/16 16:49
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп: ООН е клуб, където хората "да си прекарват добре времето"

 Новоизбраният за президент на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос ефективността на ООН, определяйки световната организация като клуб, където хората "да си прекарват добре времето", предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко", написа Тръмп в профила си в Туитър.

Той направи коментара, след като преди няколко дни Съветът за сигурност на ООН прие безпрецедентно остра резолюция, настояваща за спиране на израелската заселническа дейност, въпреки натиска на новоизбрания американски президент за това САЩ да наложат вето.

В петък Тръмп предупреди, че "що се отнася до ООН, нещата ще се променят след 20 януари", имайки предвид датата, на която той встъпва в длъжност като президент на САЩ.

Тръмп също така влезе в спор с предшественика си Барак Обама за това кой е щял да спечели изборите за държавен глава в САЩ тази година, ако борбата е била между тях двамата, отбелязва Асошиейтед прес.

 

В телевизионно предаване Обама изрази увереност, че е щял да получи гласовете на мнозинството американци, ако е участвал в надпреварата за президентския пост през 2016 г. с визията, която е следвал през последните осем години.

Тръмп обаче оспори твърдението му, като заяви в Туитър, че причината, поради която Обама не би могъл да спечели отново изборите, е водената от президента политика. Тръмп изтъкна изтеглянето на работни места от САЩ, борбите във връзка със здравната реформа на Обама и конфликта с групировката "Ислямска държава".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване