Thalloderma Shop
12/29/16 05:17
(http://www.klassa.bg/)

България събира над 1000 винопроизводители лозари

 България ще събере над 1000 винопроизводители и и лозари от 46 държави от цял свят. Това ще стане в периода от 29 най до 2 юни следващата година, когато страната ще е домакин на 40-ия Световен конгрес по лозарство и винарство и 15-ата Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното. Решението форумите да бъдат проведени у нас взе правителството на последното си заседание за годината.

Провеждането на този престижните конгреси в страната ще бъде огромна реклама за българското вино, както и за България като страна винопроизводител, се посочва в съобщението от министерски съвет. В него се казва още, че събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и добра презентация на страната ни като дестинация за културен и винен туризъм. В рамките на конгреса експерти от цял свят ще представят постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да се осъществят полезна обмяна нa опит и иновации.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване