Thalloderma Shop
12/29/16 05:19
(http://www.klassa.bg/)

Нов търг за концесия на летище Пловдив

 Тръгва нова процедура за даване на концесия на летище Пловдив. Правителството реши да даде старт на нов търг, след като при предишния през септември не беше подадена нито една оферта.

Новата процедура ще бъде проведена в съответствие с влезлите в сила през април 2016 г. европейски изисквания за възлагане на договори за концесия. По този начин се осигурява възможност за привличане на по-широк кръг потенциални инвеститори. Срокът на концесията е 35 години.

Информацията за началото на търга за концесията ще бъде публикувана в „Официалния вестник“ на Европейския съюз. Това е задължително условие, което трябва да се изпълни, за да се спазят директивата за възлагане на договори за концесия и регламентът за установяване на стандартните формуляри за публикуването на обявления в областта на обществените поръчки. След обявлението цялата документация за концесията ще бъде публикувана и на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и достъпът до нея ще е пълен и безплатен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване