Thalloderma Shop
12/31/16 18:04
(http://www.klassa.bg/)

АПИ пусна поръчка за 200 млн. лв, въпреки забраната на премиера

 Агенция “Пътна инфраструктура“ е възобновила на 29 декември обществената поръчка за изграждане на електронната система за събиране на тол таксите за автомобилите над 3.5 тона, става ясно от сайта на АПИ.

Проектът е с прогнозна стойност 200 милиона лв. без ДДС. Пускането на търга се случва, въпреки забраната на премиера в оставка Бойко Борисов да се пускат нови обществени поръчки от държавните институции в мандата на това правителство.

"(Пускането на поръчката) става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесоха в полза на Агенция “Пътна инфраструктура“ и оставиха без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране“ на процедурата", съобщават от АПИ в съобщение до медиите.

Кандидатите имат срок за подаване на оферти до 17 часа на 5 януари 2017 година – това са точно четири работни дни от пускане на съобщението за възобновяване на поръчката. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден - 6 януари 2017 г.

Обикновено около празниците се пускат едни от най-непрозрачните и скандални поръчки от държавната администрация. Кратният срок гарантира нови жалби срещу процедурата.

 

Предишното отваряне на тази поръчка беше на 10 ноември и кандидатите отново получиха доста кратък срок за подаване на оферти - пет работни дни. Тогава търгът бе блокиран заради жалби.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване