Thalloderma Shop
12/31/16 06:07
(http://radiomilena.com/)

Обявено е бедствено положение в Бургаска област

От 3.00 часа на 31 декември е обявено  бедствено положение в Бургаска област. Тежка техника от Военноморската база – Бургас и фирми се включиха в освобождаването на пътя Бургас- Айтос от авариралия тир, който причини километрична тапа от автомобили.

Голяма част от хората, които не успяха да се приберат по домовете си тази нощ, вече са извозени и настанени в гр. Айтос.  За целта е отворена детската градина, която притежава необходимия капацитет да побере пожелалите евакуация към момента. За настаняване са ангажирани и един хотел в Карнобат и три в Бургас. Осигурена е храна и вода в местата за подслон. Има хора, които отказват да напуснат автомобилите си и ще останат на пътя до неговото освобождаване. Мобилизирана е тежка техника от Ямбол, Сливен и Стара Загора, която е на път и ще подпомогне извозването на бедстващите хора. Почти е пробита блокадата до с.Пирне и се очаква скоро пътят да бъде освободен и автомобилите да се движат. Извозена е родилка от с. Медово до болнично заведение.

Със заповед на областния управител  на Бургас е обявено и бедствено положение в областта, което ще продължи до нормализиране на ситуацията.

Забранено е движението на всички моторни превозни средства по автомагистрала Тракия в района на Петолъчката до гр. Карнобат. От МВР призовават всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване.

Публикувана на 12/31/16 06:07 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/r1ELMz73aFE/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване