Thalloderma Shop
12/31/16 06:36
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп: Трябва да си живеем живота

 

Речта му за инаугурацията вдъхновена от Кенеди и Рейгън

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп не изрази ентусиазиран във връзка с предложението на някои сенатори, че Русия и може дори самият Владимир Путин, трябва да бъдат санкционирани заради намеса в американските избори, пише в. „Вашингтон Пост“.

За Тръмп истинският виновник не е руският президент или неговите хакери, а компютрите и технологиите. „Мисля, че ние трябва да си живеем живота“, подчерта бъдещият държавен глава в сряда. „Смятам, че компютрите усложниха живота много… Ние имаме бързина, имаме много други неща, но не съм убеден, че имаме вида сигурност, от която се нуждаем. Не съм говорил със сенаторите и със сигурност ще го направя след известен период от време,“ допълни Тръмп.

Това се случи непосредствено след като американски сенатори, които са на посещение в източноевропейски съюзнически страни за обсъждане на въпроси по сигурността, призоваха за санкции срещу Русия заради намесата й в президентските избори в САЩ чрез хакерски атаки, предаде АП.

Републиканците Джон Маккейн и Линдзи Греъм и демократката Ейми Клоубъшар отправиха призивите в момент, когато американски служители обсъждат скорошен отговор, който да гарантира, че САЩ ще предприемат действия, преди Доналд Тръмп да заеме президентския пост. Клоубъшар каза, че е важно да бъдат наложени санкции на Русия и да се изпрати ясно послание към бъдещото правителство на Тръмп, че в Конгреса има достатъчна подкрепа и от републиканците, и от демократите за предприемане на мерки срещу подобно поведение.

Руски служители отхвърлят обвиненията на правителството на американския президент Барак Обама, че правителството на Русия се е опитало да окаже влияние върху изборите в САЩ, за да помогне на Тръмп да спечели. Както стана ясно, Тръмп също отхвърля обвиненията като нелепи.

Тръмп също така е споделил намеренията си да използва бившите президенти Роналд Рейгън и Джон Ф. Кенеди за свое вдъхновение за встъпителната си реч. Той вече дори е започнал да пише черновата си, издават гости от имението му в Палм Бийч.

Пред тях той е казал, че „стилът” на Рейгън в комбинация националистическите идеи на Кенеди ще бъдат център на речта за встъпването му в длъжност, което ще се случи на 20 януари.

Според доближен на бъдещия президент, Тръмп е "влюбен в уверения стил Рейгън и способността му да се свързва с нуждите на страната” и ще използва това негово умение, информира „Вашингтон пост”.

 

Обама все още печели възхищението на американците

През 2016 г. Барак Обама отново, вече за осми път е мъжът, заслужаващ според американците най-голямо възхищение; той изпреварва в класацията Доналд Тръмп въпреки скочилия рейтинг на новоизбрания президент. Това показват публикувани нови данни от анкета на "Галъп", съобщи АФП.

В новото проучване Тръмп има преднина пред папа Франциск (с резултат 4 процента), кандидата на демократите в първичните избори Бърни Сандърс (2 на сто) и телевизионния проповедник Били Греъм (1 процент). Деветдесет и осемгодишният пастор евангелист обаче поставя нов рекорд - за 60-ти път е в топ 10 на тази класация.

Сред жените начело е Хилари Клинтън - за 15-и пореден път и общо за 21-и, което също е рекорд. На втора позиция е първата дама Мишел Обама с 8 процента, а на трета - германската канцлерка Ангела Меркел с 3 на сто.

Те изпреварват кралица Елизабет Втора, останала на 6-о място с 2 процента от гласовете, при все че попада в топ 10 за 48-и път. За 29-и път в десетката е телевизионната водеща и бизнес дама Опра Уинфри, класирана на 4-о място с 3 процента от гласовете.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване