Thalloderma Shop
01/03/17 06:32
(http://www.klassa.bg/)

Първият звънец

 Казват, че първият звънец за срива в икономиката на една държава е спадът на раждаемостта . Ако е така, значи втората половина на 2016 г. е била толкова лоша, че малко двойки са се решили да имат деца. Е, явно изключение правят някои непълнолетни девойки, които явно приемат раждането на дете като игра с живи кукли, а отглеждането им - ангажимент на социалните с пари от помощите. А осъзналите родителството като отговорност явно изчакват по-добри времена.  
За по-малко от 48 часа националната информационна система регистрира само 26 раждания за страната - над 10 пъти по-малко от 2014 г., например (дано това е резултат от технически смущения в системата). Иначе прогнозите пред България ще са доста мрачни. А заложените в стратегии и пр. мерки за справяне с демографската криза ще се окажат химери, продиктувани от гледането в тавана и плюнченето на молива. Впрочем, българчета се раждат, но все повече в чужбина, а не в България. 
"Ако нищо не ми даде Новата година, то поне дано не ми вземе нещо", каза един човек минути след настъпването на 2017 г. Нищетата, беззаконието, корупцията, отсъствието на справедливост, съчетани с нежеланието на управниците да променят нещата, водят нацията към пълно отчаяние.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване