Thalloderma Shop
01/04/17 06:42
(http://www.klassa.bg/)

Тютюневият склад в София се продава от частен съдебен изпълнител

 След незавидната съдба на Тютюневия град в Пловдив, който беше спасен от пълно събаряне, но в крайна сметка беше доразрушен при пожар, заради който се води и съдебно дело, съдбата на тютюневия склад в София също е под въпрос.

Сградата на ул. „Козлодуй“ 163 е в изключително лошо състояние, през 2013 г. директорът на дирекцията „Общински строителен контрол“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община е издал заповед за събарянето ѝ, която не е отменена, макар и още да не е изпълнена, а сега имотът се продава и от частен съдебен изпълнител.

Началната тръжна цена на имота е 2,25 млн. лева, а крайният срок за огледи и подаване на оферти е 23 януари. Предвижда се офертите да бъдат отворени на 24 януари.

От заповедта за събаряне на сградата се вижда, че тя е строена в началото на ХХ век. Строителни книжа за сградата не са съхранени.

Тютюневият склад в София не е включен в регистъра на обектите от национално културно-историческо наследство на Министерството на културата, показва справка в регистъра за София град. Това означава, че сградата не е защитена от събаряне, предвид и наличната заповед от 2013 г.

Тютюневият склад в София в момента е собственост на фирмата „Цанев и син“ ООД, която осъществява търговска дейност. Последният подаден отчет на фирмата в Търговския регистър е за 2011 г., в който балансовата стойност на притежаваните земи и сгради е отчетена в размер на 243 хил. лева.

За същата година компанията отчита 142 хил. лева загуба при над 1,7 млн. лева задължения към доставчици. Всички задължения на фирмата за годината, включително към персонал, за осигуровки и данъци, към банки, възлизат на 2,65 млн. лева.

По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване