Thalloderma Shop
01/05/17 06:54
(http://www.klassa.bg/)

Строителната активност на Острова се ускорява с най-бърз темп от 9 месеца

 Бизнес активността в строителния сектор на Великобритания се ускорява през декември с най-бърз темп от девет месеца, подкрепена от жилищното строителство, съобщава Ройтерс. Слабостта на британската валута обаче предизвиква най-рязкото увеличение на разходите през последните пет години.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI), изчисляван от частната компания Markit, се повишава от 52,8 пункта през ноември до 54,2 пункта през декември. Това е най-високата стойност от март тази година и далеч над очакванията.

Икономистите, анкетирани от агенция Ройтерс, очакваха стойността да се запази същата.

Заедно със силните резултати в сферата на промишлеността данните подсказват, че британската икономика набира инерция в края на 2016 г. Все пак цялостната картина ще се изясни, когато излязат и данните за услугите в четвъртък.

Докладът показва още, че Великобритания е изправена пред сериозно предизвикателство заради слабата валута, която поевтиня след референдума за Brexit.

Разходите за строителството се повишават през миналия месец с темп, невиждан от април 2011 г., а компаниите съобщават за недостиг на материали, вероятно заради допълнителното търсене, тъй като фирмите се подготвят за допълнителни увеличения на цените, посочва Ройтерс.

По статията работиха: Радина Колева, редактор Миглена Иванова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване