Thalloderma Shop
01/05/17 06:13
(http://www.klassa.bg/)

Ще рискува ли Тръмп търговска война с Китай или ще търси реципрочност

 Доналд Тръмп все още предстои да положи клетка като президент на Съединените американски щати, но в серия тревожни бележки и публикации в социални мрежи той изглежда подготвя сцената за турбулентни и конфронтирани американско-китайски отношения, коментира японското издание Nikkei Asian Review
По-лошо, той е фокусиран върху всички погрешни въпроси: заплашвайки да отмени американските ангажименти към Китай относно Тайван, които са в основата на отношенията между САЩ и Китай, и върху остарели икономически проблеми от 90-те.
Предложението на новоизбрания президент Тръмп, че американската политика „Един Китай“ може да бъде разменна монета за търговски преговори беше или невежо, или необмислено, и постигна редкия подвиг едновременно да ядоса и Пекин, и Тайпе, чиито власти се възмущават да бъдат разглеждани като разменна монета. Коментарите на Тръмп разбъркаха популисткия китайски национализъм, поставяйки Пекин на ръба и създавайки кисел тон, за да започне мандата си на фона на вече летливи отношения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване