Thalloderma Shop
01/06/17 06:54
(http://www.klassa.bg/)

„Агнешката партия“ с вожд и другарски съд

 

Оставят открехнати вратите за прегръдка с Командира

Бъдещата партия на кръга на „Агнешките главички“, който се свързва със скандалната приватизация при управлението на Иван Костов, ще бъде превърната в тотално авторитарна формация, която очевидно ще бъде управлявана от подставен и „бетониран“ на върха шеф, а за капак ще отстранява неудобните фигури в нея чрез другарски съд. В събота предстои учредяването й и от редиците на провалилия се в опита си да овладее Темида като правосъден министър Христо Иванов, който вече бе афиширан като бъдещ вожд, са публикували проект на устав, показа проверка на „Монитор“. В него е записано, че текущата дейност ще се осъществява изцяло от председателя на формацията и никъде не е посочено дали той ще има заместници. Нещо повече, в документа е записано, че лидерът „на конци“, който по всичко личи, че ще се съобразява със спуснати от „Драгалевци“ директиви, еднолично ще има право да делегира права на други лица и то по своя преценка. В работата си той ще бъде подпомаган от Изпълнителен съвет, в който, освен него ще влизат поне още шест от най-приближените му хора.

Смяна на шефа и промени в устава ще може да се правят само от Националната конференция. За да бъде факт това обаче, е нужно това предварително да бъде включено в дневния ред и в поканата за свикване на конференцията. Това означава, че всякакви своеволия от страна на недоволни членове се ограничават до минимум. Освен това кой определя дневния ред на конференцията, така и не се посочва. Записано е само, че тя се свиква от Националния съвет на формацията. Мандатът на лидера ще бъде три години, колкото и на останалите ръководни органи на партията.

Решенията за изключване от партията ще се вземат, ако даден член е нарушил тежко устава или пък е уронил и накърнил публичния образ на движението. Това ще става от т.нар. контролна комисия, в която ще влизат общо седем души, които ще играят ролята на шпиц команда на лидера. Провинилият се член ще бъде викан на спявка, на която да бъде изслушан, заедно с местната организация към която принадлежи. Хората в контролната комисия пък няма да могат да бъдат издигани за публични длъжности – т.е. да са депутати, кметове, общински съветници. Изключване от партията ще може да става и ако две поредни години не се плаща членски внос. Което е напълно логично с оглед на свързването на новия политически проект с куп скандални олигарси и банкови „обирджии“ като Иво Прокопиев и Цветан Василев, които ламтят за пари и власт и опитват да се скрият от родното правосъдие.

Чрез партийния устав формацията оставя също така широко отворени вратите си за сливане с други формации. В документа на няколко места е отбелязано, че Националната конференция може да взима решения за „сливане, вливане или прекратяване“ на движението. В същото време неведнъж Иванов демонстрира симпатии към бутиковото творение на драгалевския гуру ДСБ, което в момента се оглавява от разжалвания вече Радан Кънев. Поредното доказателство за това бе, че една от първите срещи свързани със създаването на партията бяха именно в централата на Костовото отроче на „Кърниградска“.

В устава се въвежда и термина „граждански активисти“, които няма да са членове на формацията, но ще могат да участват и подпомагат дейността й. Така на практика се разкрива възможност политиката на Агнешката партия да се определя от уж външни лица.

В Националната конференцията пък ще трябва да участват всички членове на партията. В устава на партията, чието седалище ще бъде в столичния квартал „Гео Милев“ е залегнал обаче пореден скандален текст, според който при липса на кворум заседанието ще се провежда един час след първоначалното време и въпреки това ще бъде законно стига да участват поне 500 члена на движението. Изрично е записано също, че заседанията на Изпълнителния и Националния съвет могат да се провеждат чрез телекомуникационни средства.

 

Христо Иванов прибра 80 бона от донори

Христо Иванов, който явно е одобрен за бъдещия лидер на „конци“ на партията на „Агнешките главички“ успя да прибере в джоба си 80 000 лв. от щедри дарители, още преди формацията да стартира официално. Ексминистърът протестър продължава лова си на спонсори в опит да събере максимално много дарения. След промотирането на новия проект, който иначе се свързва с крупни „бизнесмени“ като Сашо Дончев и Иво Прокопиев, в специалната банкова сметка, разкрита на името на Иванов, са постъпили 61 357 лв. Останалата сума от 8 759 евро е получена чрез PayPal.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване