Thalloderma Shop
01/07/17 08:10
(http://www.klassa.bg/)

Конгресът на САЩ потвърди избора на Доналд Тръмп

 Конгресът на САЩ официално одобри резултатите от президентските избори, които бяха спечелени от Доналд Тръмп. Гласуването в двете камари премина на фона на протести в залата.
Председателстващият на Сената, вицепрезидентът Джо Байдън, обобщи изборния вот на електорите, които гласуваха на 19 декември.
По време на броенето на резултатите няколко пъти се чуха протести срещу изборните резултати, заради "руската интервенция" и “натиска за гласуване".
Конгресменът от Масачузетс Джим Макгавърн заяви, че иска заличаване на изборите в щата Алабама. Байдън отговори, че всички протести трябва да бъде подадени в съответствие със закона и да включват подпис на сенатор.
"Хората са ужасени от руската намеса”, заяви представител на Калифорния, който поиска да се отменят резултатите от гласуването на избирателите в Уисконсин и Южна Каролина. "Възраженията не могат да се разглеждат”, отсече Байдън.
По време на обявяването на окончателните резултати най-малко двама души бяха отстранени от полицейски служители на Конгреса след като започнаха да скандират лозунги. 
Тръмп спечели 304 избирателни гласа срещу 227 гласа за Хилари Клинтън. ?Новият президент ще встъпи в длъжност на 20 януари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване