Thalloderma Shop
01/07/17 08:12
(http://www.klassa.bg/)

Стрелба на летището във Форт Лодърдейл, има загинали

 Неизвестен мъж откри огън по пътниците на летището във Форт Лодърдейл, Флорида. При стребата са убити 5 души, 8 са ранени, потвърдиха от полицията.
Нападателят е задържан. Той е идентифициран като Естебан Сантяго. Според сенатор Бил Нелсън на Флорида, Сантяго е военен /не е ясно дали е действащ или бивш/, имал е оръжие, с което е открил огън в зоната за получаване на багаж. Fox news твърди, че Сантяго е 26-г мъж от мъж, американски гражданин от Ню Джърси. Оръжието е било в чекиран багаж, Сантяго е пристигнал, взел си е багажа, отишъл е с него в тоалетна и след като е излязъл от там е открил огън. 
При стрелбата на терминал 2 във Форт Лодърдейл, на който оперира авиокомпанията Delta, има поне 5 жертви, съобщи пръв бившият прессекретар на Белия дом Ари Флейшър, който е бил в района на инцидента. 
Нападението се случило в зоната за получаване на багаж на терминал 2.
Пътниците бяха евакуирани от летището, след това бяха допуснати обратно, но 20 минути по-късно отново бяха изведени на безопасно място на пистите, тъй като се появи информация за нов инцидент на летището. CNN предава за нова вълна от паника на летището, но полицията отрече да има втори активен стрелец.
Полицията твърди, че е твърдо рано да се каже, дали нападението е терористична атака.

------
26 годишният Сантяго е роден в Ню Джърси, но е живял в Анкоридж, Аляска от 2014 г. до 2016 г. Има криминално досие за дребни нарушения на трафика, включително каране на кола без застраховка и счупен стоп. Архивите показват, че е бил изгонен от квартирата си през февруари 2015, защото не плащал наема си редовно.
През януари 2016 г., Сантяго получава две обвинения - една за нападение и едно за увреждане на имущество над $ 50. Според говорител от полицията от Анкоридж, инцидентът е свързан с домашното насилие.
Случаят е решен през март, когато Сантяго се споразумява с прокуратурата .
През последната година Сантяго е живял в Нейпълс, Флорида. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване