Thalloderma Shop
01/10/17 07:08
(http://www.klassa.bg/)

Съдът удължи срока за повторно преброяване на вота от референдума, липсвали пликове и бюлетини

 Върховният административен съд удължи с още десет работни дни срока за изготвяне на заключението на вещите лица по второто дело по жалба на „Шоуто на Слави“, касаещо резултатите от националния референдум, който се проведе заедно с президентските избори. Вещите лица имат задача да преброят повторно резултатите в 44 секции, посочени от жалбоподателите.

Експертите не са могли да свършат работата си в първоначалния десетдневен срок, защото в един от отворените от тях чували не са открили бюлетини, а в други два – пликове. Те предполагали, че липсващите изборни книжа може да са сложени погрешка в другите чували от същите секции – тези за президентския вот.

ВАС задължава ЦИК да осигури в своята сграда въпросните чували и дава право на вещите лица да направят такава проверка, като при намиране на липсващите документи да ги ползват за изготвяне на заключението си по експертизата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване