Thalloderma Shop
01/10/17 06:11
(http://www.klassa.bg/)

Шанхай ограничава продажбата на бизнес имоти

 Местните власти в Шанхай ограничиха продажбите на бизнес имоти, считано от 6 януари. Това е поредният опит на администрацията в града да регулира пазара на имоти заради опасенията за балон, предава Ройтерс.

Забраната идва заради сигнали, подадени към местния жилищен и градоустройствен регулатор за нелегални продажби и промени в бизнес проекти, става ясно от изявление на регулатора.

Считано от 6 януари, продажбите в бизнес проектите ще стават след специално разрешение.

Регулаторът допълва, че действително при проверки са разкрити неразрешени промени в бизнес проекти в града. Така офиси на практика нелегално са трансформирани в жилища и се ползват като такива.

Според регулаторите в Шанхай строителите провеждат „фалшива пропаганда и сериозно са подвели купувачите на жилища“ в тези проекти.

Още през декември местните медии съобщиха, че регулаторите в града са прекратили издаването на разрешителни за строеж на офис сгради, чиито проекти позволяват преустройството им в жилища, както и офис проекти с жилищна част.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване