Thalloderma Shop
01/11/17 07:35
(http://www.klassa.bg/)

Броят на туристите най-малък от 20 години

 Броят на туристите в турския курорт Анталия е паднал през миналата година на нивото от 2004 г., сочи информация от кметството на града, цитирана от RNS. За 2016 г. чуждите летовниците там са били 6 млн. души или с 43% по-малко в сравнение с предходната година. Най-голям спад - над 7 пъти е отчетен при руските туристи, които за 2015 г. са били половин милион. Броят на посетителите от Германия, която е сред най-важните пазари за Турция, през миналата година е намялал от 3 млн. на 1,9 млн. души.

Друг голям и известен турски летен курорт - Бодрум също отчита спад на броя на почиващите с 43 на сто и те са намалели до 453 хиляди. Руснаците са били едва 4 хил. души или с 91 на сто по-малко, спрямо 2015 г.

За първи път от 16 години има спад е регистриран и в мегаполиса Истанбул, който през миналата година е бил посетен от 9,2 млн. туристи, което е с над една четвърт по-малко от 2015 г. Най-голямо (над 43 на сто) е понижението на пътуващите до Босфора от САЩ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване