Thalloderma Shop
01/11/17 07:31
(http://www.klassa.bg/)

Румънският парламент разследва дали са изчезнали 2 млрд евро

 Ръководството на румънския парламент (постоянните бюра на Камарата на депутатите и Сената) задейства проверка по подозрения за липсата на 2 млрд евро в хазната на страната.
Разследването се води по искане на председателят на Камарата на депутате Ливиу Драгня (Социал-демократическата партия – СДП), съобщи Радио Румъния. Той твърди, че в румънските финанси липсват 10 млрд леи (2,2 млрд евро), което е разликата между прогнозираните и реалните доходи в бюджета за 2016 година.
Предполага се, че недостигът е възникнал заради недостатъчното използване на еврофондовете. При това положение, смята Драгня, бюджетът е трябвало да бъде "в минус", а не "в плюс", както бе направено при предишното правителство на Дачиан Чолош. "Случилото се е незаконно. Този, който е изфабрикувал тези данни, трябва да си понесе отговорността“, изтъкна Драгня.
На пленарна сесия идната седмица парламентът ще одобри мандата на комисията за проверка, която в 10-дневен срок трябва да представи доклада си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване