Thalloderma Shop
01/12/17 05:02
(http://www.klassa.bg/)

Мерил Стрийп: Тя мрази Тръмп

 Най-награждаваната и обожавана американска актриса Мерил Стрийп реши да рискува репутацията си и да атакува избрания за 45-и президент на САЩ Доналд Тръмп в реч, която трябваше да бъде благодарствена. Тя бе удостоена с награда за цялостно творчество по време на връчването на филмовите и тв отличия „Златен глобус“ и превърна словото си в плоска политическа пропаганда, която разтупка сърцата на либерали и демократи, но намръщи републиканци и консерватори.

Какви бяха основните послания на Мерил? Без да споменава Доналд Тръмп по име, тя даде да се разбере, че според нея с идването на неговата администрация в Белия дом артистите в Холивуд стават застрашени. Тя каза, че ако те бъдат прокудени, ще останат само футболът и смесените бойни изкуства. Първо, никой не иска да гони артистите, Тръмп се обяви против нелегалната имиграция, което е напълно нормална и адекватна политическа позиция. Второ – защо е това презрително и снобско отношение на Стрийп към популярни и обичани спортове.

Стрийп се направи на жертва, въпреки че принадлежи към най-глезения и привилегирован кръг в американското общество – този на свръхбогатите и обожествявани от медиите знаменитости. Тя каза още, че публиката на Тръмп си е „показала зъбите“, което е дехуманизираща атака срещу десетки милиони работещи американци в много по-трудно положение от нейното.

Мерил размаха морализаторски пръст срещу поведението на Тръмп, който се бил подиграл на репортер с физически дефект. Това не е на 100% доказано, но дори и да беше така, точно реакция от Стрийп е ярка проява на лицемерие и двоен стандарт. Защо ли? През 2003-та същата тази Мерил, загрижена за моралното поведение на публичните личности, стана на крака да аплодира награждаването на Роман Полански, който избяга от американското правосъдие през 70-те години, след като беше обвинен в сексуално посегателство над дете. Полански дрогира и изнасилва анално 13-годишно момиче. А Мерил го аплодира. Само Холивуд е способен на подобно лицемерие.

Въпреки всичко Стрийп си остава една от иконите на голямото кино. В средите тя е смятана за най-великата жива американска и една от най-великите за всички времена след легендарната Катрин Хепбърн. За близо 80 роли в киното и телевизията Стрийп има над 160 награди и повече от 320 номинации. Миналата година тя навърши 67 години и отпразнува повода с друга годишнина – тази от излизането на култовия филм с нейно участие „Дяволът носи Прада” през 2006-а.

Мерил Стрийп пробива в голямото кино още през 70-те години на миналия век с качествени превъплъщения в критически и зрителски успешни филми като “Ловецът на елени” и “Крамър срещу Крамър”. Първото заглавие носи на младата Мерил номинация, а второто я коронова със статуетка “Оскар”. Днес тя има рекордните три награди на академията от общо немислимите 19 номинации. Стрийп е номинирана 26 пъти за втория по престиж приз – “Златен глобус” – и го е печелила в осем от тях.

Сред най-известните и качествени роли на Мерил Стрийп са тези в “Ловецът на елени”, “Крамър срещу Крамър”, “Манхатън”, “Извън Африка”, “Жената на френския лейтенант”, “Мостовете на Медисън”, “Джулия и Джулия”, “Желязната лейди”, “Дяволът носи Прада”, “Адаптация”, “Съмнения”…

Едно е сигурно. След фиаското по време на наградите „Златен глобус“ една част от Америка я заобича още по-силно, а друга се разочарова горчиво от поведението на звездата и никога повече няма да гледа на нея по същия начин.

 

Изигра богата позьорка в биографична комедия

Новата роля на Мерил Стрийп е в биографична драмедия (комбинация от комедия и драма – б.р) за живота на Флорънс Фостър Дженкинс (1868-1944). Тя е богата представителка на елита в САЩ в началото на XX век, която се прочува с желанието си да се докаже като оперна певица въпреки тоталната липса на талант за това изкуство.

 

За нея

Надценена актриса, която обича Хилари и загуби лошо

Мерил Стрийп е една от най-надценените актриси в Холивуд. Тя не ме познава, но ме атакува по време на церемонията по раздаването на наградите „Златен глобус“. Тя е лакей на Хилари Клинтън и загуби много лошо. Относно обвинението, че съм се подиграл на журналист с физически дефект: за стотен път повтарям, че не съм и никога не бих направил подобно нещо. Просто показах как той промени стар материал, който бе написал за мен преди 16 години, за да ме обрисува в негативна светлина. Още един пример за безчестието и лъжите на медиите.

Доналд Тръмп

Тя е пример за всички в Холивуд

Когато ме питат дали харесвам, че ме сравняват с Мерил Стрийп на младини, винаги реагирам с премного почуда. Как да не харесвам, та това е Мерил Стрийп. Вие нормални ли сте? Разбира се, аз знам, че тези паралели са напълно безпочвени, защото никой не може да се сравнява с нея. Тя се откроява от всички в американското кино. Актрисите от моето поколение мечтаем да постигнем частица от това, което е направила тя в киното, а и извън него.

Дженифър Лорънс

Мерил може да изиграе всичко

Обожавам Мерил Стрийп и нейното творчество. Талантът на тази изумителна жена е безграничен. Мерил може да изиграе всичко, тя препуска през емоционални амплитуди и психологически състояния, потапя се в персонажите си, прави ги свои, поднася на публиката завършени изпълнения, които са убедителни и увлекателни. По време на общата ни работа в прекрасния филм „Адаптация“ осъзнах колко качествен професионалист е тя. Винаги ще я почитам и ще следя филмите, в които участва.

Никълъс Кейдж

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване