Thalloderma Shop
01/13/17 18:59
(http://www.klassa.bg/)

Абас моли Путин за ходатайство пред Тръмп

 Президентът на Палестина Махмуд Абас се е обърнал към руския си колега Владимир Путин да му помогне да спре САЩ, които планират да преместят посолството си в Ерусалим.
Това заяви палестински официален представител, цитиран от "Франс прес".
Доналд Тръмп обяви, че Вашингтон ще премести посолството си от Тел Авив в Йерусалим, което обаче е в разрез с дългогодишната политика на САЩ. Очаква се Тръмп официално да обяви решението си по време на встъпването в длъжност на 20 януари.
Саеб Ерекат изтъкна, че е предал съобщение от Абас на Путин по време на среща с руския външен министър Сергей Лавров в Москва.
"В писмото се моли президентът Путин да направи каквото може за информация, която имаме, че новоизбраният президент Доналд Тръмп ще премести посолството в Йерусалим, което за нас е червена линия и опасност", изтъкна Ерекат.
Палестина разглежда Източен Йерусалим като столица на бъдещата им държава, докато Израел твърди, че целият град е столица на еврейската държава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване