Thalloderma Shop
01/14/17 17:44
(http://www.klassa.bg/)

Сирийски бежанец, снимал се с Меркел, съди "Фейсбук" за клевета

 Сирийски бежанец, който си направи селфи с германския канцлер Ангела Меркел през 2015 г., е завел дело срещу социалната мрежа „Фейсбук” за клевета, предаде Дойче веле. Анас Модамани е недоволен, че от "Фейсбук" не са премахнали постове под снимката, в които той е наричан екстремист и престъпник. Делото е заведено в съд в германския град Вюрцбург.
Младият мъж избягал от бойните действия в Дамаск. Той се снима с канцлера Меркел по време на посещението й в бежанския център в Берлин през лятото на 2015 г. След като снимката е качена във "Фейсбук", тя започва да се разпространява от множество анонимни акаунти заедно с текстове, в които се твърди, че Модамани е отговорен за екстремистки нападения и убийства. В един от тях дори е написано, че младият мъж стои зад атаката на брюкселското летище от март м.г.
Сириецът казва, че няколко пъти е настоявал "Фейсбук" да изтрие тези постове, но получавал отказ с обяснението, че това е в разрез с правилата на компанията. От социалната мрежа обаче твърдят, че е било получено едно искане от Анас Модамани за премахване на съобщение и то е било уважено.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване