Thalloderma Shop
01/16/17 05:25
(http://www.klassa.bg/)

$50-60 за барел Brent през 2017 г.

 Средната цена петрола сорт Brent до края на годината ще бъде между 50 и 60 долара за барел, сочат резултатите от анкета на Gulf Intelligence, съобщава RNS, като се позовава на катарското издание The Peninsula.

29% от анкетираните предполагат, че средните котировки на суровината ще бъдат между 60 и 70 долара за барел, а други 16% - в диапазона 40-50 долара. 59% участвалите в допитването анализатори на пазара смятат, че нефтът до края на годината няма да пада под 40 долара за барел. Същият процент от запитаните не прогнозират скок на котировките над 70 долара. 28% от анкетираните обаче смятат, че петролът ще поскъпне над тази граница.

Двама от трима от запитаните прогнозират, че най-силно на петролния пазар ще повлияе политиката на новата американска администрация. Други 27% смятат за най-важен фактор до края на годината несъразмерната реакция на Китай на геополитическите събития в света, преди очакваните през септември кадрови промени в ръководството на Китайската комунистическа партия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване