Thalloderma Shop
01/16/17 05:23
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ пита 20 000 от актива си с кои партии да се коалира

 ГЕРБ пита актива на партията с кои политически сили да се коалира. От формацията са изпратили анкета по електронната поща на около 20 000 души, съобщиха от ГЕРБ пред „Монитор“.

Писмата са до най-активната част от партията, като това са членове , които последните две години за задавали въпроси и са изказвали мнения по различни теми, уточниха от ГЕРБ. Всички те ще имат срок за отговор до средата на тази седмица – най-късно до четвъртък. Причината е, че този уикенд ГЕРБ има планирано заседание на Националния съвет, където резултатите от допитването ще бъдат отчетени и анализирани.

Въпросите са около 10, но най-важни са три от тях. Първият е „Кои партии и организации са естествените политически партньори на ГЕРБ“. Всеки от активистите може да посочи до пет отговора. Изброени са над 12 възможности и са включени почти всички основни партии като Реформаторския блок, Обединените патриоти, БСП и ДПС.Сред възможните отговори е дори ДСБ на Радан Кънев, новата партия на Христо Иванов „Да,България“, формацията на Веселин Марешки „Воля“, както и Движение 21 на Татяна Дончева, ДОСТ на Лютви Местан, новата партия на Николай Бареков и „Глас народен“ на Светльо Витков.

Вторият важен въпрос е „От кои партии ГЕРБ трябва да се дистанцира“. Тук като отговор отново се посочват същите формации. Третият важен въпрос е свързан с приоритетните сфери, които трябва да бъдат част от следващата управленска програма на ГЕРБ. И тук възможните отговори са няколко като се тръгне през икономика и финанси, премине през образование, енергетика, земеделие и туризъм и се стигне до здравеопазване, инфраструктура и строителство, битовата престъпност и бежанците.

Междувременно зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов благодари на всички членове на партията, които ще отговарят на въпросите от допитването. „Отговорите ще използваме при подготовката на Управленската програма на партията и ще бъдат обобщени и представени на националния форум на ГЕРБ следващата неделя.”, написа той в профила си във Фейсбук.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване