Thalloderma Shop
01/16/17 05:52
(http://www.klassa.bg/)

Мнението на Доналд Тръмп за Брекзита, НАТО, Русия и Ангела Меркел

 В неделя новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп даде интервю за понеделнишките издания на британския вестник The Times и на германския таблоид Bild. В него той заяви, че германският канцлер Ангела Меркел е допуснала „една много катастрофална грешка“, като е приела повече от един милион мигранти. Тръмп уточни, че Меркел до момента е най-важния лидер в Европа и че Европейският съюз служи на германските интереси. 
По време на интервю с бъдещият президент разкри детайли от своята външна политика. Неговият приоритет ще бъде създаването на справедливи търговски сделки за САЩ и силни граници. Той подчерта, че неговата администрация ще провежда преди всичко разумна търговия, а не свободна. 
Освен това бъдещият президент уточни, че ще предложи санкциите срещу Русия да бъдат прекратени, ако бъде постигнато споразумение с руския държавен глава Владимир Путин за намаляване на ядените въоръжения. Тръмп отбеляза, че иска ядрените арсенали на двете най-големи ядрени сили в света: САЩ и Русия, да бъдат „намалени значително“. По отношение на Русия той изрази критика към Москва заради намесата й в сирийската гражданска война, описвайки я като „много лошо нещо“, което е довело до „ужасна хуманитарна ситуация“. 
Тръмп отново засегна темата за НАТО: „Още преди време казах, че НАТО има проблем. На първо място Алиансът е остаряла организация, защото е създадена преди много, много години“. Макар да посочи, че НАТО остава „много важно за мен“, той отново се оплака, че много от държавите членки не плащат достатъчно. „Предполага се, че ние трябва да защитаваме страните. Но много от тези страни не плащат това, което трябва да плащат, което според е много нечестно за САЩ“, допълни бъдещият президент. 
Също така Тръмп не пропусна да коментира и Брекзита. Той разкри, че ще предложи на Великобритания бързо и „справедливо“ търговско споразумение със САЩ през първите седмици, след като встъпи в длъжност. Тръмп предвиди, че други страни ще последват примера на Великобритания и ще напуснат Европейския съюз, който според него е дълбоко засегнат от бежанската криза. „Народите, страните искат своя собствена идентичност и Обединеното кралство иска своя собствена идентичност“, подчерта Тръмп.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване