Thalloderma Shop
01/17/17 05:22
(http://www.klassa.bg/)

И СДС с вътрешен референдум за вота

 СДС също ще се допита до актива си за предстоящият вот. Във вторник партията има заседание на Националния съвет, където всички членове ще получат анкета, подготвена от ръководството на СДС.

Въпросът в допитването е под каква форма СДС да се яви на парламентарните избори. Освен изброените отговори, седесарите ще имат възможност сами да впишат и други партии и коалиции от дясното пространство, които да бъдат техни партньори за вота.

„СДС иска да чуе мнението на всички структури на партията и решението за явяване на избори да отговаря на желанието и очакванията на мнозинството от тях“, съобщават от партията.

Междувременно вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова заяви, че коалиционни партньори на ГЕРБ трябва да бъдат партиите от семейството на ЕНП. Тя уточни, че същата позиция е изразила и при попълването на вътрешнопартийната анкета, резултатите от която ще бъдат разгледани на предстоящия работен форум на ГЕРБ този уикенд. Бъчварова посочи, че провеждането на такова допитване е добър подход, за да се види състоянието на структурите на ГЕРБ в страната и техните нагласи преди предстоящите парламентарни избори.

По-късно през деня пък финансовият министър Владислав Горанов обясни, че е по-добре да има избори "до дупка", отколкото безпринципни коалиции, които раждат слаба и лесна за манипулиране изпълнителна власт. Относно това дали е възможно партньорство с БСП според Горанов подобни политически "франкенщайн коалиции" нямат място

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване