Thalloderma Shop
01/17/17 16:13
(http://www.klassa.bg/)

Съдбата на Великобритания след Брекзит вече е решена! Тя е...

 Великобритания не желае "раздробяване" на Европейския съюз. Искаме ново митническо споразумение с ЕС, което да ни дава пълен безмитен достъп до пазарите и може да означава частично членство в митническия съюз. Как ще се случи това на практика, може да бъде решено. Това заяви в словото си за Брекзит премиерът на страната Тереза Мей, цитирана от БГНЕС.
Тя заяви, че страната ще напусне единния европейски пазар, няма да спазва четирите свободи, включително свободата на движението, и няма да плаща големи суми пари на Брюксел.

По думите й Великобритания желае "поетапен подход" към Брекзит, за да се избегнат рискове за бизнеса. Същевременно Мей каза, че не иска "неограничен преходен статут". Тя обаче подчерта, че за страната приоритетна ще бъде търговията с другите части на света. 

Излизането на Обединеното кралство от ЕС не е отказ от ценностите, които Лондон споделя с другите европейски държави, подчерта Мей. "Излизаме от ЕС, но не напускаме Европа", каза тя.

Британският премиер увери, че Лондон ще продължи да изпълнява ангажиментите си, поети пред европейските партньори след като прекрати членството си в ЕС. 

Мей изтъкна, че правителството ще вземе под внимание мнението на Шотландия и Уелс в процеса на излизане на кралството от ЕС. "Британският кабинет ще гарантира правата на всички части на кралството в парламента на страната", каза тя.

Мей също така напомни изказването на бъдещия американски президент Доналд Тръмп, че Великобритания "не е на края на опашката, а в предните редици" по отношение на търговските споразумения със САЩ.

Освен това премиерът уточни, че Обединеното кралство ще "контролира" броя на идващите в страната, но правата на гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания, и на британските граждани, живеещи в ЕС, трябва да бъдат гарантирани.

Мей допълни, че Великобритания ще се оттегли от Европейския съд. Всички закони ще бъдат създавани в британския парламент,а не в Брюксел. Тя посочи, че Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще бъдат консултирани за преговорите за Брекзит.

По време на речта на Тереза Мей в Ланкастър хаус курсът на британския паунд се покачи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване