Thalloderma Shop
01/19/17 05:25
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: „Хемус“ остава приоритет за ГЕРБ, на БСП им спряха всички фондове

 

Върнахме в бюджета парите, които изтичаха от контрабанда, отчете премиерът

Автомагистрала „Хемус“ остава приоритет за управлението на ГЕРБ. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов, който бе в Плевен за подписването на договора за водния цикъл на Долна Митрополия и Плевен, съобщиха от пресслужбата на кабинета

„Не направим ли „Хемус“, този край е загубен. Там, където минаха „Струма“, „Марица“, „Тракия“ – не достигат работници за работните места”, заяви министър-председателят.

Борисов изтъкна, че възможността за изграждането на екологична инфраструктура и строежа на пречиствателни станции в голяма степен се дължи на еврофондовете. „Има едни тъмни и празни периоди, в които е имало друго управление, със спрени еврофондове“, коментира той и припомни управлението на БСП. Повод се оказа изказване на червения депутат Иван Иванов, че има опасност от спиране на парите по европрограмите и то още през тази година. „Сутринта ми казаха, че някакво момче от БСП е говорило за еврофондовете. От БСП няма как да знаят как се работи с еврофондове, защото винаги са им били спирани по всички програми”, увери премиерът. Той се надява, че кметовете ще наваксат пропуснатото време, а паузата, наложена от предсрочните избори, „ще бъде кратка и няма да се озовем пак със спрени еврофондове”.

Направихме всичко необходимо парите, които изтичаха от държавата – главно от контрабандата, да ги върнем в бюджета, каза още Борисов. „Предполагам, че всички са искали да направят нещо добро – но едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш“, каза министър-председателят

Той припомни, че вече има изградени 51 пречиствателни станции, а в събота предстои подписването на договора за още една, която трябва да обслужва Приморско и Айтос. „Само като си представим какво е текло в българското море, в реките, в подпочвените води, какво е дишал българинът – въобще няма да се запитате защо сме били най-болната нация!", заяви той.

Борисов коментира и решението на НС програмата за саниране да бъде гарантирана с 2 млрд. лева. Той даде за пример Плевен, където общо 54 блока са на различна фаза, а други 14 ще започнат да се санират при затопляне на времето.

„Просто исках да бъда сигурен, че с решение на парламента ще бъдат гарантирани средствата, за да не си позволи някой да си играе с това. Защото в тези блокове живеят и от БСП, и от ДСП, и от ГЕРБ, и от Атака, и патриоти, и реформатори – всякакви. И това е най-голямата помощ за хората..... Това е нещо изключително социално...”, каза Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване