Thalloderma Shop
01/19/17 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Йордан Цонев: Коалиционният план на ДПС е отворен и към ГЕРБ, и към БСП

 Коалиционният план на ДПС е отворен към всички проевропейски партии в България – и ГЕРБ, и БСП са такива партии. Ние сме добър коалиционен партньор. Това коментира пред бТВ зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Той уточни, че най-добрите неща, които БСП свършила за България са били по време на Тройната коалиция, а това е станало с активната роля и с мандата на ДПС. „Не знам защо в БСП отчитат като грешка съюзите си с ДПС", коментира Цонев. Той прогнозира още, че след предсрочните избори може да има правителството на малцинството. „ДПС би подкрепила такова правителство, ако се движи по нашата линия – да води проевропейска политика и да не проповядва религиозно и етническо противопоставяне", заяви депутатът. Според него трябва да се избегне вариантът "избори до дупка". По думите му новата коалиция трябва да доведе страната до стабилност, защото предишната не успяла да свърши това. "Участниците в правителството "Борисов 2" бяха много разнородни, което предопредели краха на управлението им. ГЕРБ избра погрешен път - да състави безпринципна коалиция. Затова и пътят на Народното събрание беше толкова кратък", убеден е той.

Депутатът от ДПС каза още, че Бойко Борисов е подал оставка, понеже е разбрал, че не може да управлява с тези партньори. „Борисов е много интуитивен политик – усеща волята на хората", каза Цонев.

Бившият премиер Пламен Орешарски пък засега не е изявил желание да участва в депутатските листи на ДПС. Мустафа Карадайъ пък се справял чудесно като председател, като успял да обедини структурите и да върна „колективното начало в управлението на ДПС“.

Цонев каза още, че народният представител от ДПС Делян Пеевски най-вероятно ще участва и в листата за предстоящите парламентарни избори. „Той се ползва с доверието и обичта на хората ни. Г-н Пеевски вероятно ще бъде и номиниран, и ще участва, но все пак решението е негово ”, обясни Цонев и допълни, че двамата подготвят икономическата програма на ДПС за изборите, като основен акцент в нея е привличането на инвестиции.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване