Thalloderma Shop
01/19/17 05:21
(http://www.klassa.bg/)

Отиващият си президент избяга от въпросите за Сорос и кръга „Капитал“

 

Вицето му Маргарита Попова го разкритикува, допуснал език на омразата

В нелепо зрелище се превърна последният отчет на отиващия си президент Росен Плевнелиев. В опит да избегне неудобните въпроси за това колко му е било платено, за да бъде през петте години на мандата си най-яростният проводник на интересите на милиардера спекулант Джордж Сорос и семейния си приятел -тартора на кръга „Капитал“ Иво Прокопиев, той впрегна дори НСО. Неудобното питане му бе отправено от водещата на предаване по „Канал 3“ Илиана Беновска, която дори извади от чантата си ябълка в опит да му я подхвърли с думите, че е бил „гнила ябълка“. В този момент обаче гардовете от НСО буквално скочиха върху нея и я изнесоха от залата, докато тя се пробваше да извади втора ябълка. Плевнелиев пък, пребледнял от неудобните въпроси, заяви, че „подобна провокация“ нямало как да получи отговор.

За сметка на това задкулисните му игри, докато бе президент, бяха извадени наяве от вицето му Маргарита Попова малко след скандалната случка. Попова, която бе до Плевнелиев по време на отчета му и сама направи такъв, го разобличи, че не е направил нищо, за да потуши разделението, омразата и агресията в нацията, „подклаждани ежедневно“. Тя дори допусна, че вдъхновителят на този сценарий може да е извън пределите на страната. „Кой подклажда омразата и агресията? Кой иска да го търпи и да залива с омраза от сутрин до вечер по екрани, студия и печатни издания? Много е важно да разберем колко ни струва това и кой го подклажда. Това нашенска работа ли си е, вътрешна, или не съвсем?“, попита риторично тя и предупреди, че няма как България да изнася мир, когато вътре в държавата се подклажда война.

Попова разкритикува Плевнелиев и за

обслужването на кръга „Капитал“ по темата за съдебна реформа

„Стига толкова със структурни промени в съдебната система. Въпросът е да заживеем в сговор и да имаме национално обединение. Когато сме разделени в различни групи и групировки, справедливостта се размива“, подчерта тя и призова: „Стига толкова реформи, те няма да решат разделението“. Попова подчерта също, че хората се вълнуват от това да има обединение, работа, училище на децата, образование, спокойствие и сигурност. Не спести критиките си към Плевнелиев и по темата сигурност, като заяви, че Плевнелиев е допуснал да загуби контрола си върху службите. „Не допринесе ли нашата институция малко или много, за да се развихри и да се случи този модел „КОЙ“. Няма какво сега да замитате под килима тоя модел. Отказът от правомощия от страна на държавния глава е вреден“, заяви тя към Плевнелиев. Самият той пък по време на отчета си

приписа лично на себе си всички успехи в държавата през последните години.

Макар президентската институция да няма оперативни функции, той заяви, че е въвел „дългосрочното планиране“ и задал „стратегическите национални приоритети”, а също и пряката демокрация в България с проведените референдуми. Като свои успехи отчете дори липсата на дефицит и финансовата стабилност, а също изграждането на магистралите. На фона на дългия списък с успехи и многократното „аз бях първият президент, който...” Плевнелиев не намери и една своя грешка през мандата, която да посочи. Той отдели в отчета си дълго време и за атаки срещу руския президент Владимир Путин. „Това обаче не ме прави ястреб”, запъна се той, въпреки че е един от най-яростните проводници на Сорос.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване