Thalloderma Shop
01/19/17 05:30
(http://www.klassa.bg/)

Преговаряме със Саудитска Арабия за двойното данъчно облагане

 Правителството одобри проект на спогодба за избягване на двойното данъчно облагане като основа за водене на преговори между България и Саудитска Арабия. „Спогодбата е важен елемент от междудържавната договорна база и е предпоставка за нарастване на търговския обмен и стопанската активност“, пише в решението на кабинета от сряда.

В момента икономическите отношения между двете държави са слабо развити, като търговският обмен е твърде ограничен и не отговаря на реалните възможности и интереси на страната ни и на Саудитска Арабия.

Според министрите, сключването на подобна спогодба ще създаде правна база за активизиране и стимулиране на инвестиционния климат. Тя ще допринесе и за реализиране на реални и облекчени от данъчна гледна точка възможности за дружествата-местни лица да осъществяват стопанска дейност в другата държава в различни сфери и отрасли.

Саудитска Арабия е най-голямата арабска страна в Азия и най-богатата на петрол страна в света и един от най-големите инвеститори в чужбина.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване