Thalloderma Shop
01/24/17 08:38
(http://www.klassa.bg/)

Бивш пловдивски общинар се опита да измами с нагла схема, за да не обяви фалит, но...

 Бившият общински съветник Стойчо Кузев беше осъден заради необявен в законовия срок фалит. Фирмата му „Фаланга - Кузеви” ЕООД натрупала дългове от над 41 000 лв. към доставчик на хляб, които не можела да плати. Вместо да поиска процедура по обявяване в несъстоятелност в 30-дневен срок, каквото е законовото изискване, Кузев прехвърлил дружеството на „бизнесмен” от „Столипиново”, на чието име се водят и куп други фирми с наложени запори, предава "Марица".

Когато разбрал, че няма да си получи парите, кредиторът - „Лозана - 62” ЕООД, подал сигнал до прокуратурата и започнало разследване. На 9 януари т. г. Пловдивският районен съд се произнася по казуса и отсъжда, че Стойчо Кузев трябва да бъде освободен от наказателна отговорност и да плати глоба от 2000 лв. Основен мотив за това решение е чистото му съдебно минало. 

Кузев влиза в бизнеса с производство на хляб и закуски преди петнайсетина години и отваря фурна в ъглово помещение на ул. „Йосиф Шнитер”. След това се отказва от производството и превръща фурната в магазин и започва да зарежда хляб от „Лозана - 62”.

До 2013-а отношенията между двете фирми са нормални, след това „Фаланга - Кузеви” започва да бави плащанията. Междувременно Кузев е дал под наем магазина на своята счетоводителка. 

През 2014-а дългът на фирмата към производителя на хляб достига  41 705,69 лв. и между двете дружества започват преговори. Първоначално Стойчо Кузев оспорва размера на дълга, после обяснява, че виновна за натрупването на борча е неговата наемателка.

След това прехвърля собствеността на магазина на съпругата си, а самата фирма - на  регистрирания на ул. „Калина” в „Столипиново” Митко Васков Димитров, който е от ромски произход. 

Вече в съда Кузев твърди, че не е бил длъжен да обяви фирмата си в несъстоятелност, защото не е спряла всички плащания, а е продължавала да обслужва един кредит и да покрива сметките си за ток.

Пледира и че наемателката му имала да му дава над 50 000 лв. и именно този дълг бил причина да не се разплаща с „Лозана - 62”. Всички тези твърдения са отхвърлени от съда като несъстоятелни.

Решението сочи, че Кузев ще трябва да плати и разноските по делото от 222,18 лева. 
Стойчо Кузев беше общински съветник от ВМРО в продължение на два мандата - от 1995 до 2003 година. Вчера той не беше открит за коментар.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване