Thalloderma Shop
01/25/17 19:04
(http://www.klassa.bg/)

БСП с вицепремиер в служебния кабинет!

 Неизвестностите около кадровия състав на служебния кабинет, който ще бъде ръководен от проф. Огнян Герджиков, продължават да падат една след друга. От осведомени източници по високите етажи на обновяваща се в момента власт БЛИЦ научи, че БСП ще има свой вицепремиер в служебния кабинет, назначен от Румен Радев. 
Така президентът потвърждавал политиката си на търсене на баланси и представителство на различни политически партии. 

Източник от екипа му сподели пред БЛИЦ, че и двама от служебните министри са от БСП-този на земеделието и труда и социалната политика.
 


Вицепремиерският пост щял да бъде поверен на Деница Златева, която първоначално влезе в екипа на Румен Радев като съветник. Тя бе депутат от парламентарната група на Коалиция за България в 42-то Народно събрание. Член на ИБ на БСП с ресор международна дейност. Владее английски, немски, руски и испански език.

Политиката за Деница, както БЛИЦ писа преди време, е семейна традиция. Тя е трето поколение социалист и се включва активно в младежката дейност на партията. Първият й сблъсък с изборите е през 1995 година, когато е кандидат за районен съветник от Люлин. От 2002 година е член на Висшия съвет на БСП с ресор външна и европейска политика. 

„Със сигурност има неща, с които човек трудно свиква. Имам самочувствиeто, че не съм се вкопчила в политиката като удавник за сламка, защото професионалната ми кариера не е започнала като партиен член. Зад мен са повече от 13 години в голяма мултинационална компания, както и опитът ми в държавната администрация в качеството ми на съветник по контрола на европейските фондове. Така че от една страна идвам от бизнеса, но от друга- познавам добре и работата на администрацията. Затова за мен политиката е логически етап от професионалното ми развитие и едновременно с това предизвикателство, което приех”, обобщава Златева.

Ивайло КРАЧУНОВ, БЛИЦ

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване