Thalloderma Shop
01/26/17 05:29
(http://www.klassa.bg/)

Бюрото за защита на свидетелите с нови правила

 Прокурорската колегия на ВСС гласува нови правила за устройството и дейността на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор. С 9 гласа „за“ и 0 „против“ кадровиците на Темида одобриха предложения проект. „Не се променя вътрешната структура на Бюрото, а правилата за устройство и работа се съгласуват със Закона за МВР. Няма бюджетна промяна, не се променят заплатите“, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Суперсекретната служба Бюро за защита на свидетелите към главния прокурор пази хората, които съдействат на разследващите за разкриването на тежки умишлени престъпления. Абсолютно всички подробности за нейната работа са тайна. Секретен е дори броят на свидетелите, за чиято сигурност бюрото се грижи, по разследвания на какъв вид престъпления помагат тези свидетели и от кои градове на страната са, както и има ли защитени свидетели, изпратени в чужбина, тъй като това е класифицирана информация с оглед на защитата на свидетелите.

На заседанието си прокурорската колегия единодушно отказа да удължи командироването на прокурор Росица Захариева като национален експерт в Евроджъст. Магистратката е там вече 6-та година и за пореден път е поискала да бъде удължен престоят й за 6 месеца, този път по семейни причини. Прекият й ръководител – окръжният прокурор на Стара Загора, не е съгласен, главният прокурор – също. „Захариева е там от 2012 г., но не е част от българското представителство в Евроджъст, тя не работи в прокурорските структури, а в администрацията. Не може повече да е прокурор у нас и командирован експерт в администрацията на Евроджъст, или едното, или другото. След 6 месеца ще изтъкне други причини“, отсече Цацаров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване