Thalloderma Shop
01/26/17 05:32
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп регистрира лозунга за следващия си мандат

 Новият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска да бъде регистриран новият му лозунг за следващите избори през 2020 г.: "Да съхраним величието на Америка", предаде АФП.

Тръмп е поискал регистрация на този лозунг като запазена марка в Американската служба за интелектуалната собственост два дни преди да положи клетва миналия петък.
Искането за регистрация е от името на нюйоркската компания "Доналд Дж. Тръмп президент" и се отнася за всякакво използване на лозунга "Да съхраним величието на Америка" (Keep America Great) със или без удивителна, посочва АФП.
Тръмп обяви този лозунг миналата седмица в интервю за "Вашингтон пост". Той прекъсна интервюто, за да извика юрист, на когото поръча веднага да поиска регистрация на фразата. Той обясни, че идеята за лозунга в кампанията му през 2016 г. - "Да върнем величието на Америка" - му дошла на 7 ноември 2010 г., след преизбирането на Барак Обама за втори мандат, добавя АФП.

Новият президент методично изпълнява обещанията си. Очакваше се в сряда да подпише изпълнителни укази за строеж на стена по границата с Мексико, както и за временна забрана над влизането на бежанци в САЩ и за прекратяване на издаването на визи за граждани на Сирия и още шест близкоизточни и африкански страни, съобщи Ройтерс. Причината е, че късно във вторник Тръмп написа в Туитър: "Голям ден предстои за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ утре. Наред с много други неща ние ще построим стената!" Така Тръмп ще изпълни едно от основните си предизборни обещания.
Според "Вашингтон пост" президентът ще подпише указите на среща със служители от министерството на вътрешната сигурност.
ДПА цитира "Ню Йорк таймс", че тази седмица Тръмп може би ще се заеме и с нелегалната имиграция, като забрани приемане на бежанци от Сирия и други "страни с мюсюлманско население, склонни към тероризъм".

Тръмп обяви още, че милиони са гласували нелегално на изборите през ноември. Той уточни, че "според проучвания и доказателства, предоставени на вниманието на Тръмп, 14% от гласувалите на изборите не са американски граждани".

Същевременно Сенатът на американския Конгрес утвърди с голямо мнозинство номинираната от президента Доналд Тръмп Ники Хейли за посланик на САЩ в ООН. 45-годишната дъщеря на индийски имигранти, която е губернатор на щата Южна Каролина, получи подкрепата на 96 сенатори, а само четирима гласуваха против нея. Тя ще е един от членовете на екипа от президентски съветници по националната сигурност.

Председателят на долната камара на американския Конгрес - Камарата на представителите, Пол Райън покани новия американски президент Доналд Тръмп да произнесе реч на съвместна сесия на двете парламентарни камари на 28 февруари.
Традицията новите президенти да произнасят речи пред двете камари на Конгреса датира от 1981 г. при Роналд Рейгън. Тръмп е приел поканата. За първи път от 2006 г. Републиканската партия контролира едновременно двете камари на Конгреса и Белия дом.

Белият дом призова да бъде спазвана личната неприкосновеност на Барън Тръмп, 10-годишния син на президента Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. В кратко комюнике той се позова на отколешната традиция децата на американския президент, независимо кой е той, да могат да отраснат далеч от светлината на прожекторите.

Потребители на социални мрежи коментираха незаинтересоваността на Барън Тръмп по време на церемонията по встъпване в длъжност на баща му като президент на САЩ в петък. 10-годишното момче освен това отдръпна рязко ръката си от тази на своята майка по време на парада в чест на Доналд Тръмп.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване