Thalloderma Shop
01/27/17 05:31
(http://www.klassa.bg/)

Властта масово забравя за имането на съпрузите

 

Калфин и Кунева сред "разсеяните"

Хората по висшите етажи на властта масово са пропуснали да декларират парите и собствеността на законните си половинки в имуществените декларации, които подават. Това става ясно от публикувания от Сметната палата списък на публичните лица, в чиито документи за миналата година са открити несъответствия. Става въпрос за 323-ма души при общо подадени около 15 000 декларации.

Спипан с пропуски в декларацията е бившият вицепремиер Ивайло Калфин, който не е посочил ипотека за 74 000 лв. на свое име и съпругата си върху апартамент. Друго от вицетата - Меглена Кунева, която именно бе най-активна за прокарване на антикорупционното законодателство, също има пропуски в декларацията си, като не е казала доходи на съпруга си за 12 649 лв.
Сред „разсеяните“ са и 12 депутати, които бяха част от разпуснатото вече 43-то НС. Бойка Маринска от РБ например не посочила задължение на съпруга си към юридическо лице в размер на над 102 010 лв. Валентин Касабов от ПФ пък е пропуснал да спомене придобитите от половинката му дялове в ново дружество. Според декларацията на социалиста Валери Жаблянов пък излиза, че не знае за новия апартамент на жена си от 67 квадрата в София. Червеният депутат Димитър Горов също е пропуснал да спомене за дяловете на съпругата си в ново дружество. В неговия случай става въпрос за дългогодишния глас на БСП Жанет Пашалиева. Кирчо Карагьозов от соцпартията също не е декларирал новата нива на жена си от близо 12 дка в село Безмер. Синът на бившия Хасковски кмет – доскорошният депутат Станислав Иванов, вкаран в НС от ДСБ, пък не е декларирал солидарно задължение за лизинг на юридическо лице в размер на 333 547 лв., обезпечено с ипотека.
Кметът на Долна баня Владимир Джамбазов е „забравил“ да посочи в декларацията си придобитото за себе си и съпругата право за изграждане на басейн от 142 квадрата.
При няколко дипломати националните одитори също са засекли несъответствия. Посланикът ни в Израел Димитър Михайлов например не е казал за 3 564 лв. доходи на съпругата си от наем, а този в Швеция Светлан Стоев – близо 2700 лв. на жена си. Нашият представител в Косово Недялчо Данчев пък не е декларирал дялове на половинката си в дружество.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване