Thalloderma Shop
01/27/17 15:33
(http://www.klassa.bg/)

Иван Гарелов ще бъде медиен съветник на правителството

Журналистът Иван Гарелов ще бъде назначен за медиен съветник на служебното правителство, а ръководител на пресцентъра ще е Мария Цанкова, която е кадър на Националното радио.

Последното предаване на Гарелов беше във фалиралата ТВ7 заедно с Елена Йончева, която е  прессекретар на президента Румен Радев.

В последните години бившият водещ на "Панорама" по БНТ се занимава с политически пиар.

Преди години Гарелов работеше за НДСВ, откъде започна политическият път на служебния премиер Огнян Герджиков.

 Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. Завършил е журналистика в СУ „Климент Охридски“. В началото на кариерата си е работил във вестник „Народна младеж“ и БТА. От 1973 до 2000 година работи в БНТ. В продължение на 21 години е водещ на най-популярното обзорно политическо предаване „Панорама“, в което участват всички известни политически фигури след промяната от 1989 година. През този период е водил всички политически изборни дебати в нощта на изборите. Непосредствено след това е Директор на „Информация и публицистика“ на Нова телевизия.

Автор на много документални филми от „горещите точки“ на планетата, между които „Гърция без пагони“, „Атила срещу Афродита“, „Къде сте, д-р Терпи?“, „Не забравяйте Бейрут“, „Ахмед“, „Интифада“ и др. Издал е публицистичните книги: „Идвам от Израел“, „Атила срещу Афродита“,  „Недалеч и неотдавна“, „Тук и сега“..

Многократно е бил обявяван за „Най-добър журналист“ и „Най-добър телевизионен водещ“. Интервюирал е световно известни политически дейци като: Лех Валенса, Вацлав Хавел, Ясер Арафат, Ицхак Шамир, Шимон Перес, Андреас Папандреу, Константинос Караманлис, Мелина Меркури, Архиепископ Макариос, Збигнев Бжежински, Хенри Кисинджър и много други. На 33 години е награден с орден „Кирил и Методий“ – I-ва степен.

Учредител на Сдружение „Християни“, което построява църквата в Пампорово. Председател на Общонародния комитет, който поканва и посреща Папа Йоан – Павел Втори в България, председател на фондация „Посрещане на ХХI век“, обединяваща най-известните български интелектуалци. Основател на борда на „Атлантическия клуб“. Председател на сдружение „Награда за телевизионна журналистика Свети Влас“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване