Thalloderma Shop
01/28/17 06:04
(http://radiomilena.com/)

Бебетата на 2017 за Бургаска област се прибраха у дома

Бебчетата, които проплакаха първи за 2017 година, се родиха сутринта на 1-ви януари в УМБАЛ „Дева Мария“, но трябваше да прекарат 27 дни в кувьози, тъй като избързаха да се появят на бял свят още в 35-ата гестационна седмица и бяха твърде мънички, за да се приберат у дома. Сега те вече са достатъчно големи и силни, за да се присъединят към родителите и близките си.

Близнаците бяха изписани вчера след обяд от отделението по неонатология на УМБАЛ “Дева Мария”, където прекараха последните 27 дни. Изпрати ги д-р Нурие Шабан, която е първата успешно преминала и защитила специализация по Неонатология на територията на Университетска болница в гр. Бургас. За щастие, по думите й, Емир и Елиф са късметлии и въпреки нетърпението си да се родят, могат да се похвалят с добро здраве.

Майката и бащата на бебчетата – Хамиде и Метин Смаил са повече от щастливи да ги приберат у дома. Те разказаха, че отдавна са готови и вече нямат търпение. Що се отнася до “двойната радост”, разбрали че очакват близнаци още в началото на бременността. Вместо това да ги стресне обаче, те са щастливи, че са две. “Така ще бъдат винаги заедно, заедно ще тръгнат на училище, заедно ще завършат”, с усмивка обяснява Хамиде.

Тя е на 25 години и е претърпяла секцио в първия ден от новата година. Вече се чувства добре и готова да посрещне предизвикателството. Бащата Метин също няма търпение да посрещне сина и дъщеря си у дома, а на въпроса дали планират още деца, вдига рамене и казва “Каквото е рекъл Господ, това ще е”.

Всъщност първото бебе за 2017-та е Емир, но като истински кавалер е готов да сподели честта със сестричката си, която е само с минута по-малка от него. Малките братче и сестриче са изплакали съответно точно в 10:46 ч. и 10:47 ч. на първи януари. Баткото тежал 2,200 кг, а момиченцето 1,750 кг.

Като първи бебета на 2017-та за Бургаска област, Емир и Елиф получиха куп подаръци.

Публикувана на 01/28/17 06:04 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/vV_4_UhmyWc/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване