Thalloderma Shop
01/28/17 07:35
(http://www.klassa.bg/)

Борисов заръча: Ревизия в министерствата срещу спекулациите

 

Герджиков обеща да надгражда след управлението на предходния кабинет

„Разровете всичко по министерствата, за да може тези спекулации да се прекратят. Ако намерите нередности, не само ги осветлете, а директно ги предайте на прокуратурата.“ Това заръча на наследника си проф. Огнян Герджиков Бойко Борисов при предаването на властта от кабинета в оставка на служебното правителство по време на

 

тържествената церемония в сградата на МС

 

вчера. Служебният премиер пък му отвърна, че няма да му скърши хатъра, но се надява да "няма много лоши неща, които да излязат”. А ако някъде излезе нещо, той бил длъжен да направи това, което повеляват законите на България.

Борисов благодари на министрите си за неуморната работа през последните две години. Той пожела успех на новия кабинет. „Отстрани може да изглежда лесно да се управлява държавата, но ще се убедите, че е трудно”, каза още Борисов. Бившият премиер обясни, че народът е поискал нови лица, нов вид управление. „И се съобразихме с това, което изборите дават като резултат. Много пъти в живота това, което си пожелаеш, става реалност”, каза още Борисов, визирайки резултатите от провелия се наскоро президентски вот. Той бе категоричен, че с най-топли чувства пожелава успех на служебното правителство, както и да съумее

 

да направи изборите така, както кабинетът „Борисов 2“

 

е направил президентските. „Никой не се оплака от тези избори, че има каквато и да е манипулация, включително и президентът Радев. Така че с цялата си толерантност хората ни гледат, трябва да бъдем такива, че институциите да си помагат. По най-демократичния път се идва на власт и по най-демократичния път се отива от нея“, каза още на прощаване Борисов. Бившият премиер обеща на служебните министри помощ и съвети. „Указанията, които съм дал на колегите – навсякъде да помагат. Ние нямаме причина да считаме, че неуспех в държавата е нещо хубаво за дадена партия. Във всички случаи е лошо за народа“, заяви по време на церемонията Борисов. Той се похвали, че параметрите на държавата са такива, каквито не са били никога, и се надява служебният кабинет да надгради направеното досега.

"Г-жа Нинова положи големи усилия да спечели изборите. Не знам защо се срамува от вас и казва, че няма нищо общо с вас - според мен не е правилно”, не пропусна да отбележи още бившият премиер по адрес на шефката на БСП, която подкрепи новия президент Румен Радев в президентската надпревара.

Всички ние стискаме палци на Григор Димитров, каза в края на речта си Борисов, който е запален фен на тениса. И обясни, че с Герджиков са се срещали и на корта, но досега резултатът винаги бил в негова полза, при което служебният премиер добави: „Засега”.

„Тъй като вие сте най-дългогодишният премиер на България от най-новата ни история, искам да ви уверя, че

 

оценяваме високо това, което сте направили

 

и ще надграждаме над това, което сте направили“, обърна се към Борисов при приемането на щафетата проф. Герджиков.

Самото предаване на властта бе озвучено от химните на България и Европа. След церемонията на „Дондуков“ 1 новите министрите отидоха по ведомствата си, за да поемат щафетата от предшествениците си. В следващите дни те ще формират политическите си кабинети след стартиралото вече освобождаване на зам.-министри.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване