Thalloderma Shop
01/28/17 07:31
(http://www.klassa.bg/)

Два основни приоритета пред служебния министър на туризма

 Два основни приоритета си поставя служебният министър на туризма. Това обяви Стела Балтова, която ще ръководи ведомството в служебния кабинет при предаването на поста. Тя обясни, че това са осигуряване на спокоен летен период и маркетиране на националния туризъм.

Балтова посочи още, че относно предстоящия сезон ще има 3-4 оперативни цели. А по отношение на маркетирането фокусът ще е върху качеството на продукта, а не броенето на посетителите. Служебният министър каза, че в края на следващата седмица ще има възможност за по-сериозен диалог, като тогава ще обяви и оперативните цели в работата си. По думите й ще бъдат разгледани обществените поръчки, както и действията на отделните звена във ведомството и ако има грешки ще бъдат поправяни.

Балтова благодари на Николина Ангелкова, че е създала институцията Министерство на туризма и увери, че през краткия си мандат ще работи за продължаване на институционалното развитие на ведомството и превръщането на всеки елемент от туристическия сектор във важен за развитието на икономиката на България.

При предаването на поста министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова заяви, че Стела Балтова е преподавател с голям опит в сектора и каза, че вярва в надграждането на започнатото, за да може и тази година да се поздравим с много добри резултати. Ангелкова отчете, че по последни на НСИ за цялата миналата година чуждестранните туристи са над 8,2 млн., което е общ ръст от 16% спрямо година по-рано. За пръв път броят им е по-голям от населението на страната, коментира министърът в оставка.

Относно плажовете „Слънчев бряг - север“ и „Несебър - юг“ Ангелкова съобщи, че има подадена жалба в Касационния съд, за продължаване на процедурата по изземване на плажовете. Тя обясни, че трябва да има решение на съда, за да може местната власт да си върне ивицата и да се предаде на новия стопанин. По думите на министъра наемателят на „Слънчев бряг- север“ е поел ангажимент да осигури почистване, спасители и медицински екипи през летния сезон, дори и да не е приключила процедурата по изземване. По този начин ще се гарантира нормалното протичане на сезона, защото не е ясно, кога ще завърши процедурата по смяната на стопанина на плажа, обясни още ексминистърът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване