Thalloderma Shop
01/28/17 07:29
(http://www.klassa.bg/)

Няма да има „лов на вещици“

 Няма да има „лов на вещици“ и да се изкарват целенасочено или необективно грешки, които са несъществени. Това заяви служебният министър на земеделието проф. Христо Бозуков по време на церемонията за приемане на поста от еминистър Десислава Танева.

„Аз се разграничавам от партийни пристрастия. Моята партия е тютюнопроизводството, а от сега нататък и българското земеделие.

Ще работя за България и за българското земеделие“, допълни Бозуков.

От своя страна Танева посочи, че за двете години от мандата й се отчита растеж в почти всички сектори в отрасъла, включително използваната земеделска площ, създаването на нови трайни насаждения, както и при плодовете и зеленчуците.

„И необходимостта от Поземлен кодекс, и необходимостта от реформа в Селскостопанска академия, и необходимостта от чисто нов Закон за храните е комуникирана, дебатирана и консенсусно приета от съответните неправителствени сектори“, каза Танева. Въпреки това тя изрази съжаление, че макар да е работен с целия сектор, Законът за храните е останал в Народното събрание.

По думите на Танева, българските ветеринарни служби са едни от най-добрите, признати от европейските власти. „В момента сме на финала на друго изпитание. Искам да ви успокоя, че в последните дни нямаме ново регистрирано огнище на птичи грип, само там, където са диви птиците“, бе категорична тя.

По отношение на горите бившият министър уточни, че за последните две години са залесени над 40 хил. дка – повече отколкото за предходните 25 години взети заедно. С плануваните тази година пътища новоизградената горска инфраструктура ще достигне близо 500 км. Финансовият резултат само за 2015 г. е бил над 5 пъти по-добър от предходната година, каза Танева, а увеличението на оперативния резултат е с 60% към последното деветмесечие.

Тя добави още, че изграждането на електронно правителство е най-решителната крачка към това да се намали корупцията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване