Thalloderma Shop
01/28/17 18:46
(http://www.klassa.bg/)

Тръмп се готви да отмени санкциите срещу Русия

 В Белия дом се обсъжда отмяната на санкциите срещу Русия, обяви Келиан Конуей, съветник на президента Доналд Тръмп. Така тя потвърди информация на изданието "Политико", което цитира няколко независими източника за готвено едностранно решение от Вашингтон. В интервю за "Фокс нюз" на въпрос дали въпросът за отмяната на санкциите ще "бъде сложен на масата" по време на насрочения за днес телефонен разговор между Тръмп и Путин, Конуей отговори: "Всичко това се намира на фаза разглеждане". Една от основните теми в разговора ще бъде борбата срещу тероризма, каза тя. Днес Тръмп ще разговаря по телефона и с германския канцлер Ангела Меркел. Британският премиер Тереза Мей стана първият европейски лидер, който посети Тръмп в Белия дом. 

Президентът Доналд Тръмп ще иска 20% такса върху стоките, внасяни от Мексико, и да се използват приходите от нея за изграждане на стената по границата. Планът беше оповестен завчера, малко след като мексиканският президент отмени посещението си във Вашингтон заради спора по въпроса кой да плати за стената. Говорителят на Белия дом Шон Спайсър каза пред репортери, че държавният глава е обсъждал плана със законодатели и те обмислят да го направят част от пакет данъчни реформи, който Конгресът на САЩ да разгледа. Спайсър поясни, че такава такса може да генерира приблизително 10 млрд. долара приходи на година. Шефът на мнозинството в Сената Макконъл бе казал, че стената ще струва около 15 млрд. долара.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване